Enkazı hâlâ duruyor

29.11.2021 tarihinde İstanbul Boğazı’nda etkili olan fırtına nedeniyle Kartal Maltepe açıklarında iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek kıyıya oturmuştu.

Kumcular iskelesine demirli olan AYİŞ 1 isimli Ro-Ro gemisi halatının kopması sonucu sürüklenerek kıyıya otururken, diğer gemilerde batma tehlikesi geçirmişti. Kıyıya oturan gemi gün geçtikçe su alarak battı. Olay günü bölgeye römorkör sevk edilmişti fakat lodosun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen batan gemi hala iskeleden alınmadı.

808 groston ağırlığında 67 metre uzunluğundaki AYİŞ 1 isimli Ro-Ro gemisi sahile gezmek için gelen insanlar içinde merak konusu haline geldi. AYİŞ 1 isimli Ro-Ro gemisinin bir geminin daha suya battığı görüldü. Çevre sakinleri olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hem görüntü hem çevre hem de su kirliliğine yol açan geminin denizden alınmamasına tepkili. Aylardır suyun içerisinde kalan geminin paslanmış olduğu görüldü. Sahilde olay yerine polisler tarafından koyulan güvenlik şeritleri de kaldırıldı.

Yorum bırakın